mycomputer.BG

Здравният министър: Цели фамилии са болни, в лечебните заведения е пълно с млади хора

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 366 | Брой коментари 0
10:27 25.03.2021

Цели фамилии и семейства са болни, млади хора са в лечебните заведения, много майки и деца са болни.Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в МС.

Продължават разговорите за осигуряване на още ваксини, благодарение на нашия премиер. Очакваме днес да приключат разговорите, и до довечера да има решение, каза още Ангелов. Той допълни, че лечебните заведения ще издържат, но ситуацията е много трудна. Тази трета вълна е по-различна от предходната. Благодарение на ваксинираните медици, няма недостиг на лекари сега, но има много болни млади хора, 70% от болничните легла са заети.  Броят на настанените в лечебните заведения е значително по-висок от втората вълна, но болниците продължават да се справят с тази ситуация. България ще се справи с тази трета вълна, каза проф.Ангелов. Взехме решение и за втора доставка на Ремдесивир, така че всички нужди на лечебните заведения ще бъдат покрити, допълни Ангелов.

Той обобщи, че 4 375 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през изминалото денонощие. 2 685 от тях са установени с PCR, а 1 690 - с бързи антигенни тестове. Общо 17 120 са тестовете, направени през последните 24 часа. От тях 9 584 са PCR, а 7 536 - антигенни./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени