mycomputer.BG

Здравната агенция на ЕС апелира за спазване на мерките за дистанциране и хигиенните мерки срещу коронавируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 385 | Брой коментари 0
08:09 11.08.2020

Европейският център за контрол и превенция на заболяванията прикани днес страните членки на ЕС да продължат да прилагат "подходящо физическо дистанциране и хигиенни мерки", също да тестват и проследяват случаите с коронавирус с цел ограничаване на пандемията, предадоха ДПА и Франс прес.

За страните, които прилагат тези мерки, "рискът от по-нататъшна ескалация е умерен", се казва в изявление на главния учен на центъра Майк Кечпоул. По думите му страните членки, които не въвеждат и не прилагат мерките за физическо дистанциране и проследяване на контактите, рискът от ескалация на заразата е "много голям". Според Кечпоул е много важно на хората да бъде напомнено, че вирусът продължава да циркулира и че те трябва да се предпазват всекидневно.

В публикувана днес оценка на рисковете агенцията посочи, че е препоръчала извършване на тестове в голям мащаб за контрол над предаването на вируса сред населението, експедитивно проследяване на контактите, а също изолация и лечение на установените случаи и поставяне под карантина на хората, контактували със заразени.

В ЕС, Великобритания, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн има регистрирани досега 1,82 милиона случая с коронавирус, сред които 314 362 в Испания и около 310 000 в Обединеното кралство, посочи базираната в Стокхолм агенция на ЕС. По нейни данни в Европа са починали 183 848 души от COVID-19, включително 46 574 във Великобритания.

Източник: БТА

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени