Lotus homes

Заради рядка болест момиче 10 години се храни само с чипс

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 469 | Брой коментари 0
09:12 09.08.2020

 

Момиче от Великобритания оцеля 10 години само хранейки се с чипс и хляб. Заради рядка болест не е могла да яде други храни, предаде порталът Comic Sands, който подробно разказра историята на Изи Коул.

Симптомите на рядката болест започнали да се появяват, когато тя била на тригодишна възраст. Започнала да отказва храна, но лекарите сметнали, че детето просто е придирчиво и разглезено заради претенциите си. Впоследствие фобията на момичето към храна започнала да се прехвърля в училището, в което учило. Това пък й донесло множество социални проблеми, тъй като съучениците й я смятали за странна.

По думите на самата жена, храната я плаши извънредно много. А пилешкото месо пък я влудявало от ужас. Лекарите й предложили "просто да започне да се храни", но така и не разбрали за хранителното й разстройство.А случаят на Изи е описан в медицината като "селективно разстройство на храненето", при което човек може да бъде уплашен от храна в зависимост от миризмата, текстурата или цвета й.

Двучасова сесия с психолог помага на жената да се отърве от болестта, като веднага след сеанса тя хапнала пилешки сандвич и кисело мляко.

„Ядох ананас и плаках насред улицата“, споделя британката пред портала./БГНЕС

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени