Lotus homes

Заради коронавируса ваксинациите за сезонния грип започват по-рано и ще са повече

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 715 | Брой коментари 0
08:41 14.08.2020

Американските доставчици на здравни услуги започват ваксинирането срещу сезонния грип по-рано тази година с надеждата да имат тестове, които могат да регистрират както него, така и COVID-19. Това пише агенция "Ройтерс", позовавайки се на експерти и представители на фармацевтичния бизнес.

Причината за ускорените имунизации е, че за пациентите ще е по-опасно, ако се разболеят от двата вируса наведнъж. Създателите на ваксини ще снабдят САЩ с 200 млн. дози тази година, 20% повече от обичайното, казва Ел Джей Тан, главният стратег на неправителствената организация Immunization Action Coalition.

Здравната компания CVS очаква хората, които ваксинира, да се удвоят, а Walgreens Boots Alliance се запасяват с допълнително ваксини. Фармацевтичната компания AstraZeneca, на която принадлежи една от най-напредналите ваксини против коронавируса, е увеличила производството на ваксини срещу грип с над 25% от първоначално планираното.

"Ако предотвратим възможността при наличие на симптоми хората да се чудят "Това грип ли е, или коронавирус", това може да облекчи търсенето на тестове за COVID-19", обяснява пред "Ройтерс" главният изпълнителен директор на CVS Лари Мерло. Компанията разработва тестове, които могат да улавят и двата вируса; националните регулатори одобриха такава технология през юли.

Очаква се здравната система на САЩ да навлезе в криза през есента заради разпространението на коронавируса, като според някои прогнози до декември починалите ще са 300 хил. души (в сравнение със сегашните 160 хил.), а хоспитализираните - 75% повече./Дневник бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени