mycomputer.BG

Задължителни маски в час за учениците от 5 до 12 клас

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 261 | Брой коментари 0
08:14 19.11.2020

Става задължително носенето на маски в час за учениците от 5 до 12 клас. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев на среща при премиера. Следващите седмици ще са много тежки за училищата заради сезонния грип, от който всяка година се разболяват между 20 и 40 000 ученици, смята Вълчев.

"Застояването на децата вкъщи носи своите рискове. Където няма зараза, децата да учат", заяви министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов пък разпореди да продължи прилагането на гъвкавите методи на обучение на учениците. Той обяви, че вземането на на решения по места остава най-правилният подход в настоящата ситуация.

Според специалистите е важно учениците да сменят маската си на всеки два часа, в противен случаи губи функцията си да предпазва и може да се получи  негативен ефект.  

"Това ще доведе до тежки последствия за децата. Първо състоянието на повишен въглероден двуокис ще затрудни учебния процес и мисловния процес, ще ги заболят главите. Няколко от тях ще направят веднага алергии и дерматити. Ще доведе и до рязко повишаване на бактериалните пневмонии при тях", каза д-р Георги Тодоров, лабораторен лекар.

Мярката, взета от правителството, обясняват като компромисна, за да не се стигне до масово затваряне на училища. 

И все пак ученици и родители смятат, че маските в клас ще доведат до допълнително усложняване на учебния процес. 

Въвеждането на маски в клас обаче до голяма степен е да предпази преподавателите.

Според специалистите е важно учениците да сменят маската си на всеки два часа, в противен случаи губи функцията си да предпазва и може да се получи негативен ефект./ bgonair.bg

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени