Lotus homes

За последните 10 дни нивото на яз. "Студена" се е покачило с 50 см.

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 707 | Брой коментари 0
17:14 13.02.2020

50 см покачване на нивото на язовир "Студена" е регистрирано за последните 10 дни,обяви областният управител на Перник инж. Емил Костадинов. Новината дойде по време на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове.

„Притокът на водата днес е - 557 литра в секунда, а разходът е 254 л. Вярвам, че тези тенденции ще се запазят. С покачването на температурите ще се увеличи и снеготопенето, което ни дава относително спокойствие", сподели Костадинов.

Областният управител запозна членовете на щаба с подготовката и изпълнението на процедурите, свързани с възлагането на изпълнението на проекта „Аварийно изграждане на водопровод от Мало Бучино до град Перник ведно с помпена станция и резервоар с цел аварийно водоснабдяване на гр. Перник". В рамките на срещата стана ясно, че три километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени. На терена работят и специалисти от Камарата на строителите.

Полицията оказва пълно съдействие на служителите от фирма „Монтажи", обезпечено е цялото тресе. Ще бъде създадена нова, временна организация за движението, за която ще информира Агенция Пътна Инфраструктура.

„Продължават засилените проверки на заведенията за обществено хранене, училища, детските градини и детска млечна кухня" , заяви директорът на Българска агенция за безопасност на храните Елза Драгомирова.

На територията на областта са регистрирани само три чревни инфекции и те не са свързани с качеството на водата. Няма и нито един регистриран случай на хепатит .

Инспекторите на Регионалния здравен инспекторат извършват непрекъснато наблюдение на качеството на питейната вода, подавана за нуждите на перничани. По техни думи всички показатели са в норма.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени