mycomputer.BG

Всекидневните домашни дейности, които застрашават здравето ни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 432 | Брой коментари 0
08:08 23.08.2020

Почти всеки знае, че да оставиш дрехите в пералнята не е добре. Но има и други също толкова големи грешки, които правим, но дори и не подозираме за тях. Представяме ви някои неща, които всеки от нас прави, но и не подозира, че рушат дома му. Вижте ги в канала "OMG Facts" във vbox7:

Метенето на пода

За много от нас да заметем боклука от земята е бързият начин да изчистим. Но той далеч не е ефективен. Така не премахваме дори 10% от мръсотията у дома. Вместо това вдигаме прах, която попада върху мебелите и в белите ни дробове.

 Пластмасова вместо дървена дъска за рязане

Има мит, според който пластмасовите дъски се поддържат по-лесно от хигиенична гледна точка. Това е така, но само докато не се появят първите драскотини от ножа по нея. Те са идеално място за развъждане на бактерии и дори миенето не би помогнало.

 Оправяте леглото си след ставане

Това може би ви се струва странно, но причината са акарите, които живеят в почти всяко легло и се хранят с мъртви клетки от човешката кожа. Толината и влагата са идеална среда за тях. Затова е важно, когато станете, да изчакате преди да оправите леглото си.

 Оставяте кърпи в банята

Още едно прекрасно място за развъждане на бактерии и гъбички. Топлина, кислород и влага - това са идеалните условия. Не дръжте кърпите в банята и ги сменяйте на всеки два дни. /Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени