Lotus homes

Време за равносметка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1014 | Брой коментари 0
17:00 04.12.2013

Ето, че отново е Декември. Годината за пореден път си отиде като миг.

 

Паднаха температурите, заваля и първият сняг. Всичко побеля, а с това започнаха да нахлуват най-различни мисли в главите на хората. За изминалите дни, събития, моменти.

 

Всеки един от нас лека-полека започва да си прави сметка – за това как е постъпил през изминлата година в различните ситуации, какво е постигнал, какво е загубил, какво е научил. Започваме да си правим разносметка за  всичко, което сме могли да постигнем, но не сме успяли, всичко в което сме могли да се превърнем, но не сме се. В главата ни изкачат всички неща, които сме нямали куража да направим. Даваме си сметка за всичко, което е могло да бъде, но не е. И  така след като сме погледнали назад, започваме да си даваме обещания за следващата година и то не на някой друг, а на самите нас. Обещаваме си, че ще кажем всичко, което не сме, че ще направим всичко, за което сме нямали смелостта през изминалата година. Обещаваме на себе си да бъдем по-смели, а и по-добри.

 

Когато настъпи декември сякаш всички ставаме по-добри. Радваме се на малките неща, които ни заобикалят като коледни окраски, уханието на портокалови кори, децата играещи си в снега.. обръщаме внимание на всичко онова, което може би щяхме да подминем, ако беше някой друг месец от годината. Защото декември съчетава в себе си  красота, спокойствие, доброта, мечти. Защото, ако не мечтаем по  време на едни от най-хубавите празници, то кога?


Декември е всичко в едно. Освен красота, спокойствие, доброта и мечти, той съчетава в себе си още студ и уют, спомени и надежди, блясък по улиците, изненади, фойерверки, картички, подаръци,  едновременно е край и едно ново начало. И точно в този момент, когато се обръщаме назад, но поглеждаме и напред, нека си обещаем преди всичко да бъдем по-добри. И то не само в края на годината. Нека си помагаме повече един на друг.  Нека обръщаме внимание на всичко, което ни заобикаля, да се радваме на всички малки неща, именно както през този месец, защото човек е създаден за това – да бъде щастлив. А всеки е щаслив, когато направи едно добро дело, когато помогне на някой в беда, когато знае, че е причина за нечия усмивка.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени