mycomputer.BG

Водачът на Демократична България – Обединение се включи в предизборен дебат за бъдещето на зелените закони

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 204 | Брой коментари 0
23:01 02.04.2021

Зорница Стратиева от Демократична България - Обединение се включи в предизборен дебат за бъдещето на "зелените закони", свързани с опазването на природата и устойчивото развитие, организирано от инициативата "Зелени закони" на Сдружение за изследователски практики.

Тя пое следните ангажименти за опазване на природата, за които Демократична България ще работи в 45-тото НС:

За спиране безконтролното презастрояване по морето е предвидено да се разработи и стартира национална програма за изкупуване на частни дюни, степи, влажни зони, гори и други важни местообитания.

Област Перник може да бъде печеливша от „Зелената сделка" и преминаването към по-чиста енергия, така че гражданите да се отопляват евтино и да дишат чист въздух. Всеки индустриален център в България има възможността да създаде нови бизнес инициативи за повишаване на благосъстоянието, чрез въвеждане на нови технологии и иновации, стимулиране на научната дейност и подкрепа на частната инициатива и предприемачеството. По този начин ще се даде възможност младите хора да останат.

- По отношение ангажиментите на България по обявяването на защитените зони от Натура 2000 Демократична България – Обединение ще работи за увеличаване на националните защитени територии чрез придвижване на незаконно забавинште процедури от последните 20 години. Във всички останали държави в ЕС делът на защитените територии е между три и десет пъти по-голям от този в България.

- Прозрачност на всеки един процес, касаещ гражданите и природата.

- По отношение скандалните заменки на гори от периода 2007-2009 г. от Демократична България споделиха, че те подлежат на разваляне, а земите ще са защитени.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени