Lotus homes

Влязохме в Топ 5 на най-желаните ски-дестинации в Европа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 720 | Брой коментари 0
20:39 07.11.2013

България се превръща в четвърта желана дестинация за ски туризъм в Европа, каза пред БНР заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев. Страната ни се представя на най-голямото в света туристическо изложение за професионалисти в Лондон.Туристопотокът в България изпреверва средносветовния и средноевропейския, което дава знак на туроператорите и големите инвеститори да насочат вниманието си още повече към страната ни посочи заместник-министър Ботев:

Буквално в последните седмици изтече информация от "Уърлд травъл енд туризъм монитор", който показа, че ние сме достигнали темпо от 12.5 процента от Брутния вътрешен продукт на страната до 13.6 процента - повишение от 1.1 процента само за няколко месеца участие на туризма във формиране на Брутния вътрешен продукт.

България се превръща в четвъртата желана дестинация за ски туризъм в Европа, каза още Бранимир Ботев. По думите му, ако метереологичните условия са добри, се очаква по-добър зимен сезон от миналогодишния.

Изключително добро представяне и повишен интерес се отчита към България на изложението в Лондон, посочи заместник министърът, като даде за пример интереса на телевизии като Евроспорт, Би Би Си и Си Ен Ен.

Водим преговори с екипа на Си Ен Ен, който да посети България, и заедно да планираме как ние да позиционираме How to do business in Bulgaria и как това може да се случи чрез туризма. Тоест туризмът вече се превръща в една платформа за привличане на инвестиции, казва Ботев.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени