Lotus homes

Валери Жаблянов за изборите и за провала на БСП: Отговорността в една еднолична партия е еднолична!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 670 | Брой коментари 0
16:28 05.04.2021

„Резултатът на БСП от парламентарните избори е не само сериозна загуба за партията, но и за левицата и за нейните перспективи. Резултатът е покушение срещу емоциите и желанията на всички леви избиратели в България, да видят края на хегемонията на десницата, управлявала през последните 10 години.“ Това каза за Поглед ТВ Валери Жаблянов, бивш зам.-председател на Народното събрание и Националния съвет на БСП, и член на лявата партия. По думите му, след изборните резултати ние наблюдаваме едно голямо дясно море, един сериозен флагман в лицето на ГЕРБ и една дезориентирана социалистическа партия – организационно разбита и неможеща да представлява левите избиратели в България. „Това е резултат от политиката на Корнелия Нинова“, категоричен беше Валери Жаблянов.

„Това е вторият изтърван парламентарен избор от Корнелия Нинова. Първият беше през 2017 г. и всички знаем в каква оптимална за победа обстановка се явихме на изборите. След това бяха загубени европейските избори, последваха местните избори и това е четвъртият провален избор от Корнелия Нинова“, обясни Жаблянов. Той беше категоричен, че загубата е резултат от нейните последователни действия в партията и политиката на председателката за последните четири години. „Това не са инцидентни грешки. Това е последователна линия на г-жа Нинова през последните четири години. Тя се характеризираше с представата, че ще има предсрочни парламентарни избори и че БСП може да бъде полупарламентарна и полуизвънпарламентарна партия - с неясен профил, но нещо като протестърска парламентарна партия. Тази концепция на Нинова за партийна борба, парламентарно присъствие и държавно управление се провали напълно. По думите му, правилният подход е трябвало да бъде търпеливото изграждане на една широка лявоцентристка политическа формация с активен фактор в лицето на БСП.

На въпрос кого вижда Корнелия Нинова в огледалото, Валери Жаблянов предположи, че в миналото е виждала командир. Той беше категоричен, че и Нинова и цялото ръководство на партията трябва да подаде оставка./pogled.info

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени