Lotus homes

В Пернишко до момента няма регистрирани огнища от голям брой пациенти с коронавирус

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 404 | Брой коментари 0
16:42 07.08.2020

 

 188 броя бързи тестове са направени на територията на област Перник в периода от 01.07. до 06.08. 2020 г. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция на областния щаб за борба с COVID -19, свикан от областния управител инж. Емил Костадинов.

На срещата стана ясно, че 47 предписания са връчени на лица, пристигащи от рискова страна, съответно и на 252 лица,  контактни на положителните. 135 броя са взетите проби на гърлен секрет в края на карантинния период на лицата.

„Дълго време се борим с пандемията и ще продължаваме с този режим. Мисля , че сме изградили стабилна структура и начин на работа. Ако се спазват стриктно мерките, вярвам че няма да се увеличат случаите в региона. С  разум, доверие и отговорност ще справим", заяви инж. Костадинов и обсъди с представителите на всички отговорни институции ситуацията в момента.

Представителите и на шестте общини в областта споделиха , че ежедневно в населените места се дезинфекцират търговски обекти, административни сгради и обществени места.

От Центъра за спешна медицинска помощ в Перник обобщиха, че от 22. 07. до 02.08. 2020 г. са приети 191 повиквания и са направени 262 броя амбулаторни прегледи.

Директорът на Здравната каса д-р Йорданка Александрова изказа специална благодарност на специалистите от РЗИ и на служителите от ОД МВР за пълното им съдействие на институциите.

„Благодарение на техните действия в Пернишка област не възникнаха до момента  огнища с голям брой пациенти", каза, д-р Александрова.

„Слаб е потокът на лица и моторни превозни средства през Гранично контролно- пропускателен пункт „Стрезимировци", съобщи началникът на ГКПП Димитър Трайчев и уточни, че основно оттам преминават товарни автомобили.

Трайчев посочи още, че всички влизащи в България през границата трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус, ако не се подлагат на карантина от Регионалната здравна инспекция.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени