mycomputer.BG

Външно: Не пътувайте в Гърция до 10 май

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 446 | Брой коментари 0
09:19 24.04.2021

Външно министерство препоръчва да не се пътува за Гърция заради строгите мерки там. Причината - страната въведе по-строги противоепидемични мерки за предстоящите Великденски празници.

Гръцките власти взеха спешно решение и ограничават движението на гражданите между различните области на страната. Целта е да се сведат до минимум контактите по време на предстоящите Великденски празници и да се намали разпространението на COVID-19.

По инфор​мация на посолството ни в Атина решението ще бъде в сила до 06:00 ч. на 10 май 2021 г.  и важи за територията на цялата страна.

На гражданите, които нарушат ограничителните мерки за движение, се налага административна глоба от 300 евро. В случай, че гражданин представи фалшиви доказателства за съответната причина за пътуване, се налага административна глоба от 500 евро.

Няма промяна в известния минимален кръг основания за влизане в Гърция.

Пътуването с цел туризъм не е сред тях. Всяко влизане в Гърция следва да бъде подкрепено от съответните, подкрепящи основанието, документи.

Придвижването между отделните области в Гърция на практика е забранено, с изключение на описаните 5 основания, подкрепени от съответните документи.

От МВнР препоръчват на българските граждани да се въздържат от пътувания до Гърция в периода от 23 април 2021 г. до 10 май 2021 г./Лупа бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени