Lotus homes

Уникален филм разказва за хората в квартал "Изток"!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 02.08.2020 | Прочитания 1137 | Брой коментари 0

Десислава Стоянова
09:58 02.08.2020

 

Днес в квартал „Мошино“ трябваше да се проведе както всяка година традиционният събор за Илинден. Заради пандемията, която ни удари, съборът няма да се проведе.

Но кметът  Десислава Стоянова подарява на жителите на квартала един прекрасен филм. Събрал в себе си частици и от миналото и от настоящето. В 40 минути.

„Здравка Евтимова - писател; Владо Стоянов - футболист; Божидар Попчев - артист; Ива Давидова- певица; Антонио Симеонов- певец; Юли Дамянов- диригент и композитор; проф. Спаска Зафирова - преподавател в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов"; Румен Искренов - артист; Дани Лазар Шоу; Ангел Малинов - поет; Огнян Аспров - историк; Стефан Стефанов; Иван Тодоров; Валентин Григоров; Станислава Георгиева - началник отдел Държавен архив – Перник, са участниците в създадения от нас филм за хората от Изток и Мошино. В началото са представени кадри и факти от миналото на двата квартала. Следват вълнуващи истории, разказани от интересните и известни личности, родени, израснали, живеещи в кв. Изток и в кв. Мошино

Реших да създадем този филм, с който да Ви поздравя за празника Илинден и да остане напред във времето, за да може да се гордеем, не само, че сме най-голямото кметство в Община Перник, а и с това какви жители има на територията ни. Можем да проследим как още от миналото първите заселници са били много трудолюбиви и борбени хора. Те са започнали да изграждат двата квартала, а този устрем, труд и идеи са ги предали на следващите поколения и ги виждаме и до днес. Обликът на един квартал зависи от неговите граждани. Знам, че няма да е лесно, но вярвам , че заедно ще направим крачката към промяната, която всички ние желаем за създаване на едно по-добро място за живот в нашите квартали – Изток и Мошино. Този филм беше за всички вас! Гордейте се с миналото си, живейте в настоящото и вярвайте в бъдещето! Бъдете здрави, отворете сърцата си за доброто и запазете българския дух силен и несломим! Честит празник!

Благодаря на всички участници във филма! Благодаря на Държавен архив - Перник за предоставената информация!“ – споделя Десислава Стоянова.

Ето и филма: https://www.youtube.com/watch?v=JtC_6xCaf1I&feature=youtu.be

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени