mycomputer.BG

Училища Европа – Перник спазва заповедта за противоепидемичните мерки

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 331 | Брой коментари 0
15:08 03.11.2020

„Във връзка със запитванията ви защо Училища Европа – Перник преустанови провеждането на присъствено обучение и занималня, а други частни занимални в града продължават дейността си, напомняме ви, че с това изпълняваме Заповедта на министъра на здравеопазването от 27 октомври 2020г.

Точка 3 на заповедта гласи:  Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки. „ –  съобщава  Албена Дамянова, управител на Училища Европа за Югозападна България.

„Същото бе потвърдено и при проведената среща на управителя на Училища Европа – Перник в РЗИ – Перник, а именно, че забраната важи за всички и нарушаването й е въпрос на лична преценка, отговорност и риск, като нарушителите подлежат и на санкции.

Още от 29 октомври, Училища Европа започна онлайн обучение, което  се провежда безпроблемно. Осигурено е необходимото техническо оборудване за учителите, оказва се съдействие и на родителите.

Уважаеми родители, призивът ни е за търпение и съобразяване със ситуацията, наложена от цитираната по-горе  заповед.

С противоепидемичните мерки, въведени на територията на учебните ни бази и спазването на всички изисквания, разпоредени в поредицата заповеди на МЗ, както и множеството извършени от РЗИ проверки по места и  липсата на каквито и да е забележки, ни дават основание да вярваме, че с изтичането на срока - 12 ноември всички ще се върнем в класните стаи. За нас, както и за вас, първо е важно да опазим децата и семействата си живи и здрави.“ - казва още директорката

Междувременно беше пусната петиция за „Отпадане на забраната за присъствено обучение в езиковите центрове в България“. Всеки, който иска може да я подкрепи.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени