Lotus homes

Ученици от ПГИ Перник заеха второ място на конкурса „Млад икономист–2021г.”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 335 | Брой коментари 0
13:57 15.06.2021

В деня, когато отбелязваме празника на икономистите -11 юни, бяха обявени наградите на 17-то издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2021 г.” под надслов „Гласът на младите за силна икономика“.

Темата, върху която ученици, студенти, докторанти и млади предприемачи до 35-годишна възраст имаха възможност да разсъждават, беше „ПОУКИТЕ ЗА КОНОМИКАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО ОТ ПАНДЕМИЯ COVID-19“. В надпреварата  взеха участие 123 участника, от които бяха отличени само най-добрите.

 Екипът на Белослава Евгениева Методиева от ХI б клас  и Алекс Василев Милчов ученик от ХII в клас специалност: ”Икономическа информатика”  от Професионална гимназия по икономика – град Перник, с ръководител г-жа Симона Кирилова- учител по практическо обучение  в гимназията, се класираха на  Второ място - те бяха удостоени с грамоти за отличното  представяне  и парична награда от по 150лв. в конкурса „МЛАД ИКОНОМИСТ – 2021г. “

 В различни  категории „ученици”, „студенти”, „докторанти”, „млади специалисти и предприемачи до 35 години”, трябваше да разрабтват доклад по зададена тема и критерии.

За пореден път Професионална гимназия по икономика доказа, че учениците освен с призовите си места на национални състезания и конкурси , могат да се сътезават редом и със  „студенти”, „докторанти” ,  „млади специалисти и предприемачи.

Поздравяваме победителите в Конкурса с пожелания да бъдат последователни и обществено ангажирани във всички свои по-нататъшни дейности и творчески изяви!

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени