mycomputer.BG

Учени: Децата не увеличават риска от COVID-19 за възрастните

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 661 | Брой коментари 0
08:42 07.11.2020

Да живееш с деца не увеличава риска от тежък коронавирус при възрастните, разкрива ново проучване, цитирано от Би Би Си. Изследването разглежда данни за 9 млн. възрастни под 65-годишна възраст между февруари и август, сравнявайки риска за тези, които живеят без и с деца.

Споделянето на къща с подрастващи под 18-годишна възраст не увеличава риска от сериозно заразяване или смърт от коронавирус. Учените смятат, че децата, които се връщат от училище у дома не носят допълнителна вреда.

Изследователите от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицинска и Оксфордския университет разкрили, че възрастните, живеещи с много малки деца или такива в предучилищна възраст не са изложени на увеличен риск от заразяване с COVID-19 или свързан прием в болница.

Всъщност те установяват, че е около 25% по-малко вероятно да починaт от COVID-19 в сравнение с тези, които живеят без деца. Това вероятно се дължи на по-здравословните навици на тези, които се грижат за деца. Хората, живеещи с деца в гимназиална възраст, са изложени на много малко увеличен риск от заразяване с коронавирус (8%), но не и от хоспитализация./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени