Lotus homes

Цветен, весел, шумен и богат на емоции - Фестивалът "Сурва 2017" завърши!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 29.01.2017 | Прочитания 7568 | Брой коментари 0
19:07 29.01.2017

Завърши 26-тият Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2017”. Над 7000 участници дефилираха в двата дни на състезателната програма на фестивала. 102 групи показваха своята програма и търсеха подкрепата на публиката.Рекорден брой участници – рекорд, който се подобрява всяка година. Като доказателство за това, какво е мястото на Сурва и какъв е интересът към фестивала. Фестивалът беше закрит от сурвакарската група от село Елов дол.

Войводата на фестивала докладва, че 26-тия фестивал на маскарадните игри е завършил. През трите дни в Перник е царувал безупречна организация и ред. Прогонени са силите на злото и над града се е възцарило доброто. Той върна ключа на кмета Вяра Церовска.

При закриването на фестивала кметът  благодари на войводата, че доброто е победило, че  Перник е бил сърцето на България тези три дни. Вяра Церовска  благодари на журито, публиката, на Хенри ван дер Кроон  за отличната работа. Специални благодарности имаше и за Майсторите на танца.

Музикална програма и заря сложи край на фестивалът на фестивалите – Сурва 2017!

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени