Lotus homes

Три седмици затваряне на училища и заведения ще ни осигури глътка въздух, смята лекар

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2332 | Брой коментари 0
14:01 09.11.2020

Не са необходими КПП-та. Има три рискови места. Първото са училищата - децата много трудно могат да спазват противоепидемични мерки. Другите са ресторанти, барове, кина, театри. Знам, че звучи лошо, но навсякъде, където се пресичат потоци на големи групи хора, създава възможност за разпространение на вируса. Това коментира доц. Добрин Василев - началник на кардиологичното отделения в УМБАЛ "Александровска".

"Проблемът на епидемичната обстановка е дифузното разпространение на болестта в обществото", подчерта той пред БНР.

Спецалистът каза, че дори всички лекари да се заемат само с пандемията, броят на леглата пак няма да е достатъчен, затова и трябва да се намали натискът. Ето защо е важно да се справим като общество с проблема, а това изисква дисциплина, която, по думите на доц. Василев, липсва.

"Прав е премиерът, че тази болест може да се преодолее с дисциплина и взаимна отговорност. Нашето общество това не го показва и затова сме на това ниво", смята той.

Доц. Василев подчерта, че ако за три седмици се затворят местата със струпване на хора ще се прекъснат веригите за разпространяване, след което да се отворят, но при стриктно спазване на мерките, а те са елементарни - маски, дистанция и дезинфекция. /Новини бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени