mycomputer.BG

Топ 5 на напитките, които удължават младостта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 747 | Брой коментари 0
11:59 05.12.2013

Учени откриха кои напитки удълважат младостта и ни поддържат във форма.

На първо място е минералната вода!Тялото ни се състои от огромни количества вода, която е необходима за правилното функциониране на всяка клетка, а когато е дехидратирана кожата по-бързо губи еластичността си и се състарява.Водата влияе добре на стомаха, подготвяйки го за прием на храна и спомага за прочистване на организма от натрупаните токсини.Приемът на 1,5 литра вода на ден гарантира запазване на младежкото излъчване за по-дълго.

Друг полезен елексир на младостта е кафето! То намалява риска от рак на устната кухина и предпазва мъжете от проблеми с простатата.

На трето място в класацията е чаят! Зеленият чай е известен с антиоксидантните си свойства, а именно вредното въздействие на свободните радикали е един от най-големите катализатори на стареенето.Чаят балансира обмяната на веществата в организма и намалява риска от развитието на рак на гърдата.

Горещият шоколад е четвъртата напитка за вечна младост! Черния шоколад е богат на антиоксиданти и е изключително полезен.

Още една напитка помага в борбата срещу стареенето - виното! Приемът му в умерени количества има подмладяваш ефект - както за тялото, така и за духа.

На пето място учените са класирали млякото! Особено българското киселото мляко, прочуто с уникалните си щамове и млечно-кисели бактерии, които правят чудеса за организма.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени