Lotus homes

Томислав Дончев за COVID-пандемията: Готови сме и за по-лоши сценарии у нас

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 434 | Брой коментари 0
08:56 06.11.2020

Към момента се съсредоточаваме във вече въведените мерки и изпълнението им. Защо да налагаме нови мерки, след като и основните не се спазват?Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

"Човешкият живот е най-висшата ценност. Той зависи не само от хода на пандемията, но и от икономиката. Затова се движим по "ръба на бръснача", съобщи Дончев за баланса по мерките срещу коронавируса.

"Натовареността в интензивните отделения към този момент не е максимална. Средно те са натоварени 30%, в Шумен на 56%. Очакват ни и по-тежки и студени месеци", разкри Дончев.

"Включително и по време на летните месеци, лекарите се подготвиха. Ситуацията не е подценена. Организационно сме по-подготвени от пролетта. За жалост имаше починали пациенти и грешки в системата", заяви вицепремиерът.

"Всички звена на медиците, включително и личните лекари, трябва да бъдат мобилизирани", каза Томислав Дончев.

Готови сме за всички сценарии и варианти за развитието на коронавируса. Всекидневно се следи ситуацията. Готови сме и за по-лоши варианти", разкри вицепремиерът.

"Освен увеличаване на капацитета на здравните заведения, тестове и предпазни средства, то и личната отговорност е много важна", категоричен бе той.

"Идеята за настаняване на коронавирус болни се изчиства, бранша реагира положително", коментира Томислав Дончев./Новини бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени