Lotus homes

СВЕТОВНАТА WI-FI СВОБОДА

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 915 | Брой коментари 0
09:55 11.02.2013

Идеята на Гергана и Соломон Паси за универсален достъп до Wi-Fi, защитен пред Европейската комисия през юли 2011 г., ще бъде реализирана най-напред в САЩ.

Федералното правителство планира да създаде безплатна Wi-Fi мрежа, която да позволява освен ползването на Интернет и безплатни телефони разговори на територията на цялата страна. Новата Wi-Fi мрежа ще бъде няколко пъти по-мощна от сега съществуващата От Google и Microsoft коментират, че въвеждането на безплатни Wi-Fi услуги ще доведе до взрив от иновации и американците само ще спечелят от това. Някои компании вече започнаха да действат в това направление - Google предоставя безплатен WiFi за района Челси в северо-западен Манхатън и за части Силициевата долина.

Попитани за коментар за революционното развитие на тяхната идея Паси отговориха: „Удовлетворени сме, че нашите български идеи вече се реализират на световен терен, много по-бързо от очакваното.

В случая с общото зарядно устойство за GSM, ЕС изпреварихме САЩ, а реализацията отне 3 години. Надявахме се и с универсалния достъп до Wi-Fi да е така, но САЩ се оказаха по-гъвкави и идеята беше приета само година и половина след като беше лансирана от София. Междувременно имахме възможността да я защитим пред множество технологични гиганти като Google, Microsoft и Нобеловия форум на Cisco в Осло през декември.

Вярваме, че американският пример сега ще стане заразен и за Европа, и за целия свят. Wi-Fi ще се превърне в основен двигател на прогреса и демокрацията през следващото десетилетие.”

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени