Lotus homes

Световен рекорд: Жена роди десет бебета

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 477 | Брой коментари 0
07:34 09.06.2021

Световен рекорд: жена роди десет бебета. Джосиаме Ситхол, която е на 37 години, стана майка на седем момчета и три момичета в болница в Претория, Южна Африка.

Щастливата новина беше съобщена пред южноафриканските медии от нейния съпруг Тебохо Тсотетси. Жената е родила посредством цезарово сечение.

„Тя беше бремена седем месеца и седем дни. Щастлив съм. Развълнувам съм. Съжалявам, в момента не мога да говоря много”, каза той пред репортерите.

По време на интервю миналия месец в дома им, Джосиаме сподели, че е „шокирана и очарована” от това да е бременна с толкова много бебета.

Отначало лекарите ѝ казали, че е бременна с осем бебета, но при следващите прегледи се разкрило, че са пропуснали още две.

Професор Дини Мавела от болницата в Претория, споделя, че нейния случай е рядкост, понеже до такава бройка на бебета се стига, ако преди това е имало някакво лечение за лекуване на плодовитостта, но при нея такова е нямало. Мавела добавя, че през следващите няколко месеца бебетата ще живеят в кувьози.

 „Бебетата се родиха малки, шансовете им за оцеляване са спорни. Но ще направим всичко по силите си”, допълва лекаря/Превод от в. "Сън", Лупа бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени