Lotus homes

Сузана Теофилова: Бизнесът е с теб 24/7, същото трябва да важи и в политиката

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 29.03.2021 | Прочитания 7549 | Брой коментари 0
13:54 29.03.2021

Сузана Теофилова е водач на листата на Изправи се! Мутри вън! за 14МИР - Перник. Бакалавър по ПР и Журналистика, специализирала в академии по Бизнес и предприемачество, както и Дигитални комуникации. Участвала в множество Еразъм програми по света с фокус върху наболелите обществени проблеми на младите хора в ЕС. Работила е в сферата на медиите и образованието. В момента развива свой малък бизнес в град Перник в сферата на онлайн и офлайн търговията. Инициатор на редица литературни събития в областта.

Как се озовахте в листата на Изправи се! Мутри вън!

Бях поканена за водач на листата за 14МИР – област Перник от г-жа Мая Манолова, председател на гражданската платформа Изправи се.бг. Познаваме се покрай литературните инициативи, които организирах в град Перник, както и покрай гражданските протести през изминалата година, от които бях част. Над 80% от лицата в листите на коалицията са гражданска квота и аз съм част от нея.

Какво ви свързва с Перник?

Тук съм израснала, в момента живея тук и развивам свой собствен бизнес в града в сферата на търговията. Организатор съм и на литературни инициативи. Семейството ми също е тук, така че всичко ме свързва с Перник и винаги съм била горда перничанка. Това е и един от големите плюсове на листата ни за 14МИР – всички от нея работят и живеят в област Перник и имат експертиза в различни области. Най-младите са само на 25 години. За съжаление другите партии масово  пускат „парашутисти“, които идват за 1 месец на фотографски лагер в областта, а после забравят че Перник съществува. Ние ще продължим да живеем в Перник и след 4 април и ще носим лична отговорност за обещанията, които сме дали, защото всеки ден сме сред перничани.

Споменахте, че имате собствен бизнес. Защо вместо да го развивате, решавате да се занимавате с политика?

Защото не искам и децата ми да продължават да живеят под сянката на ботуша на сегашната власт, който може във всеки един момент да ги настъпи и да ги смачка. Искам да живеем в достойна и гордо изправена България, но виждам, че това няма да стане само чрез протести и коментари в социалните мрежи, трябва и последващо действие. В момента позицията ми на кандидат-депутат дава възможност именно за това - да действам, да дам гласност на проблемите и да работя за решаването им.

Кои са основните проблеми в област Перник, върху които ще се фокусирате?

Перник е област с голям потенциал, който не съответства на ниския стандарт на живот, който масово жителите имат. По отношение на средния доход и на БВП сме на едни от-последните места в страната. Това води до масова миграция към столицата и дори към чужбина. Тук се намесва и недобрата инфраструктура и острата нужда пътят Перник – София през Владая да бъде реновиран, за да не губят хората над 2 часа на ден в път в желанието си да получават достойни доходи. От екологична гледна точка, Перник е на челна позиция по отношение на мръсния въздух и този проблем не е от вчера. Водоснабдяването, качеството на водата, санирането на жилищните сгради и развитието на индустриалната зона също са ключови и неотложни проблеми.

Защо перничани трябва да ви се доверят, че вие ще ги решите?

Да твърдя, че ще се появя с вълшебна пръчица и ще реша всички гореизброени проблеми, би било смешно. Те трябва да са във фокуса освен на местната власт, и на парламента. Като народен представител ще бъда мост между жителите на област Перник и тази най-висока трибуна. Ще дам гласност на всички приоритетни за региона въпроси и то с нужната последователност, устременост и отговорност.

Като млад човек, който е изградил собствен бизнес, съм се научила да работя динамично, да преследвам ясни резултати и да поемам лична отговорност. Когато управляваш бизнес, не делегираш задачи и не размиваш отговорността, когато нещо не работи. Бизнесът е с теб 24/7, независимо колко е часът и дали е уикенд. Нещо като кауза. Смятам, че същото важи и за политиката.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени