Lotus homes

Стоян Мирчев в Радомир: Имаме разработени мерки, които ще намалят неравенствата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 568 | Брой коментари 0
15:03 25.06.2021

"БСП има разработени мерки, които да намалят неравенствата и да започнем с първите стъпки в посока повишаване на доходите на българските граждани." - това каза по време на срещата си с хората в Радомир водачът на листата на коалиция "БСП за България" Стоян Мирчев. "В световен мащаб се увеличава пропастта между бедни и богати и това не подминава нашата страна. Демографската криза продължава да бъде огромен проблем за нас и ако не се вземат мерки в посока стимулиране на младите семейства, скоро няма да има пред кого ние политиците да представяме платформите си." - подчерта Стоян Мирчев. Според водача на левицата определената линия на бедност за 2021-ва година е по-висока от предходната, но има над милион български граждани, чиито доходи са под тази линия. "Реално това са наши сънародници, които живеят на ръба на оцеляването и е недопустимо в 21-ви век да има хора, които не могат да си позволят елементарни неща от първа необходимост." - категоричен беше Стоян Мирчев.

Част от мерките, които предвижда БСП са свързани с подкрепа на зеленчукопроизводството, овощарството, биоземеделието и животновъдството. Привличане на бъдещи специалисти (ученици и студенти) чрез стипендии за завръщане в района и доизграждане и обновяване на елементите на републиканската пътна мрежа. "През всичките тези години БСП е доказвала, че работи в полза на хората и с грижа за тяхното благополучие. Промяната вече започна и трябва да задържим енергията, която се вижда в обществото, да продължим с бързи стъпки по този път на промяна и да убедим колкото се може повече хора, че само левицата е алтернативата, от която има нужда България." - каза пред присъстващите Стоян Мирчев. Той ги призова да бъдат активни и да гласуват на 11 юли. "Само високата активност и машинният вот ще ни помогнат да преборим купения и корпоративен вот." - категоричен беше той. На срещата с хората от Радомир бяха и втората в листата Галина Василева, председателят на МО на БСП Перник и четвърти в листата Станислав Павлов и доц. д-р Ташко Минков, който е под номер 5 в листата на социалистите. С призив за подкрепа и активност при гласуването се обърна и областният председател на БСП Перник Валентин Петков.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени