Lotus homes

Стефан Кръстев: Училищата в общината са готови за новата учебна година

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 520 | Брой коментари 0
07:25 31.08.2020

Материално-техническата база на учебните заведения  в община Перник  като цяло е в добро състояние.

През летния сезон на 2020 г. цялостен ремонт на покривната конструкция  е извършен в ОУ „Св. Константин Кирил-Философ“ (средствата са предоставени от МОН – 38 468 лв.). Частичен ремонт на покрива на основната сграда и административното крило е направен в VIII ОУ „Кракра Пернишки“. Ремонтиран е и покривът на СУ „Олимпиец“, съобщи зам.кметът с ресор „Образование“ Стефан Кръстев.

 „Вътрешен ремонт на класни стаи и/или коридори е извършен в VII ОУ „Г. С. Раковски“, ОУ „Христо Ботев“  гр. Батановци,  XII ОУ „Васил Левски“, ОУ „Отец Паисий“ с. Ярджиловци, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Дивотино, СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, ПМГ „Хр. Смирненски“, ГПЧЕ „Симеон Радев“, V СУ „П. Р. Славейков“, VI СУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Олимпиец“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Драгичево, ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Рударци. Предстои ремонт и саниране на сградата на училището в с. Рударци със средства, предоставени от МОН на стойност 54 961 лв. Капитален ремонт на компютърен кабинет – смяна на подова настилка, подмяна на отоплителни тела, изолиране на топлопредаващи тръби е извършен в ОУ „Св. Иван Рилски“. Ново обзавеждане е осигурено и в компютърния кабинет на СУ „Темелко Ненков“. С нови интерактивни дъски са оборудвани класните стаи в Х ОУ „Алеко Константинов“, монтирана е нова техника за видеонаблюдение. Козметичен ремонт на класни стаи и ограда и подмяна на радиатори са извършени в XI ОУ „Елин Пелин“, закупени са нови 40 лаптопа. Подобрения са направени и във физкултурния салон на XIII ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.  Ремонт на санитарни възли е осъществен в ЦПЛР-Ученическо общежитие и VIII ОУ „Кракра Пернишки“.  За нуждите на Ученическото общежитие са закупени 10 бр. климатици, както и лаптоп и мултифункционално устройство, обновени са 12 санитарни възли и е извършена подмяна на вътрешни врати. Ремонт на западен вход - стълбище и входно антре, е извършен в ОУ „Св. Иван Рилски“, възстановена е и бетоновата основа на външната ограда от двете училища, намиращи се в сградата. Подобрения на дворното пространство са извършени в училището в с. Дивотино.

Във връзка с подготовката на учебната 2020/2021 година ще бъде извършен и оглед на състоянието на зелените площи в дворовете на училищата. Дворовете на учебните заведения се окосяват, почистват и обезопасяват.“ – поясни още Кръстев

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени