mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Работим по няколко варианта за подобряване сметоизвозването в Перник! Това е огромен проблем за града!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 480 | Брой коментари 0
13:22 25.08.2020

„Сметоизвозването е един от най-големите проблеми в нашия град. Може би половината от сигналите, които получаваме в общината, са свързани с некачествено сметоизвозване. Затова търсим най-добрите и модерни решения за подобряването на качеството на услугата“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след като пред него презентация на работата си направи фирма, която се занимава със сметоизвозване.

Градоначалникът добави, че предстои подготовката за нова обществена поръчка, тъй като през есента изтича договорът да фирмата, която обслужва територията на община Перник. Той обясни, че при този тип сметоизвозване до голяма степен човешкият фактор липсва, защото работата е механизирана. „Всички сме виждали клипове в социалните мрежи как се чупят кофите, които знаем в какво състояние са. Затова ще имаме предвид всички възможности, които съвременните технологии предоставят, за да може община Перник да предоставя качествена услуга“, категоричен бе Станислав Владимиров.

„Водим разговори свързани и с разделното събиране с редица фирми , включително и тази, която в момента работи в Перник. Те предлагат нови решения, които да улеснят хората, които искат да събират отпадъците си разделно. Община Перник тепърва ще прави кампании свързани с това, защото изграждането на нагласа в обществото да събира разделно отпадъците си ще отнеме време, няма как всичко да се случи за месец-два“, допълни кметът на Перник.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени