mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Одит показа, че има нарушения в „Жилфонд“- Перник! Очаквам адекватно решение от Общински съвет!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 3295 | Брой коментари 0
10:27 21.07.2021

Одитът, поискан от кмета на Перник Станислав Владимиров на общинското дружество „Жилфонд“ ясно е показал, че там се е работило по грешна схема. Има неясноти около харченето на средства.

„Има нарушения и непрозрачност при харченето на средства.  Одитът показа, че порочната практика на колективната безотговорност в общинските дружества трябва да се промени. Да се смени практиката да се назначават хора на партийна квота в тези дружества. Да се търсят професионалисти, които да работят на принципно нова основа – сподели за Перник нюз Станислав Владимиров.

Кметът е категоричен, че от години почти всички общински дружества са на загуба. И никой не търси причината за това, а продължава квотното назначаване на партийни кадри в  ръководства и получаването на заплати. Затова той е поискал да се направи одит на „Жилфонд“, такъв ще се направи и на другите дружества.

Докладът на одита  на „Жилфонд“ ще се внесе  за разглеждане на сесия. С него трябва да се запознаят и правораздавателните органи.Общинският съвет отговаря за работата на общинските дружества, назначенията за кадрите там се вземат именно от съвета. 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени