Lotus homes

Станислав Владимиров: Не съм спрял да търся варианти за решаване на проблемите на Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 914 | Брой коментари 0
12:28 29.01.2020

„Искам да благодаря на столичните общински съветници, защото разумът и солидарността бяха водещи по време на вчерашния дебат, въпреки че сме хора с различни политически виждания. Времето, дадено за  изграждането на съоръжението между София  и Перник, е реалистично при добра организация. Вече има добра подготовка и в рамките на следващите дни ще започне изграждането на връзката“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров пред БНТ. Той коментира, че  няма план Б и това е единственото решение за Перник. „Имаме вода до април,  но не трябва да се осланяме само на природата, а да работим, защото изграждането на тази връзка ще даде възможност язовир „Студена“ да увеличава  обема си с по-бързи темпове. Освен това тази връзка ще даде спокойствие на перничани“, подчерта Владимиров.

Кметът коментира оплакванията на граждани, че водомерите продължават да въртят, дори когато няма вода. „Това е сериозен проблем, защото в тази ситуация не е нужно да се натоварват потребителите. Днес ще говоря с В и К дружеството да намери варианти, с които да бъдат компенсирани“, заяви той.

Относно качеството на водата в Перник  Владимиров коментира, че според пробите на РЗИ тя е годна за пиене, но повечето граждани предпочитат да използват минерална. „Затова помолихме Държавния резерв да ни предостави количества вода. Освен това с дарения се включиха общини и частни фирми. Не е по силите само на общината  да разпределя тази вода, затова призовавам желаещите перничани да се включат като доброволци“, призова градоначалникът. Той обясни, че лятото е правен текст на т.нар. основен изпускател и пречиствателната станция е могла да пречисти  водата почти от дъното на язовир „Студена“. В момента се изграждат съоръжения, които да подпомогнат работата на пречиствателната станция.

„Не съм спрял да търся варианти за решаване на проблемите на Перник, откакто съм кмет. От началото на водната криза на Перник са отпуснати 24 млн. лв. за подмяна на В и К мрежата, 4 млн. за довеждащ водопровод, 3,2 млн. за новата пречиствателна станция, обясни кметът на общината. След  ремонтите, които предстоят, Перник ще има съвсем различна перспектива“, подчерта Станислав Владимиров.


 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени