mycomputer.BG

Спортът остава без публика до края на август

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 545 | Брой коментари 0
07:51 01.08.2020

Спортните събития в България ще са без публика до края на август, реши министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Заповедта му касае всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи.

Остава в сила разрешението спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител при колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, посочва Министерството на младежта и спорта.

Забраната за публика беше въведена на 9 юли, като преди това на мачовете от българското първенство се допуснаха зрители. След два дни шампионът "Лудогорец" и носителят на Купата на България "Локомотив" (Пловдив) ще играят за Суперкупата, а новият сезон в Първа лига започва след седмица.

До края на извънредната епидемична обстановка е задължително поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес, гласи заповедта.

Според нея се допуска спортисти и спортуващи да не поставят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата./Дневник бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени