mycomputer.BG

Смарт сутиен от Майкрософт следи за преяждане

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.12.2013 | Прочитания 700 | Брой коментари 0
15:20 04.12.2013

Създаден бе сутиен от Майкрософт, който открива стреса. Той съдържа сензори, сензори следящи активността на сърцето и кожата, благодарение на които разпознава различните настроения. В сутиена са вградени ЕКГ, електро – дермални сензори, жироскоп и акселерометър.

Главната цел на учените от Майкрософт е била създаването на технология, която може да се облече и така да помогне за предотвратяването на преяждане в следствие на натрупан стрес.  Информацията от сутиена се изпраща на приложение за смартфон, което ни уведомява за настроенията и предупреждава за това, че поради силни емоции може да преядем.

Според изследователи , носеното на сутиен „е идеално, защото така може да се направи електрокардиограма възможно най – близко до сърцето“.  Тестове са правени и върху мъжко бельо, но поради факта , че  то е далеч от сърцето не са постигнали същият успех.

 

Издръжливостта на сутиена за момента е нещото , което най –куца. В рамките на 4 дни по 6 часа тестове учените са установили , че сензорите в сутиена трябва да се зареждат на всеки 3 – 4 часа.

Технологиите, които могат да се обличат се използват изключително много за следене на здравословното състояние.  Преди месец в продажба бе пуснат сутиен свързващ се с Туитър. Свързването става всеки път, когато сутиена се разкопчава и е създаден с главната цел да насърчи жените да се преглеждат за рак на гърдата.

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени