mycomputer.BG

Шефът на "Топлофикация Перник": Призовавам перничани да не се поддават на внушения!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 05.05.2021 | Прочитания 2097 | Брой коментари 0
08:45 05.05.2021

Имаме дежурни телефони, гражданите и институциите могат да ни пишат и на мейла – много начини да получат достоверна информация от нас, а не от предположения, каза изпълнителния директор на топлофикация Перник Ясен Кацаров

След края на дъждовния сезон “Топлофикация - Перник” пристъпва към изграждане на инсталация за омокряне на сухите участъци на шламохранилище “Седми септември”. Действието е планирано за първата седмица на май, ако метереологичните обстоятелства позволяват.

Съоръжението ще използва съществуващи води и е временна мярка до приключване на документалните процедури и започване на дейностите по рекултивацията. Целта на тази стъпка е предотвратяване на запрашаване при ветровито време.

Шламохранилища и по – чисто производство – близка цел

За рекултивацията на шламохранилището „Седми септември“ е изготвен проект, който да се осъществи в 9 етапа. Същият започва с рекултивация на площите в най – северната част и завършва с рекултивация на дигите. От началото на март проектът се съгласува с отговорните институции. От РИОСВ София е изискано преминаване на процедура за преценка или оценка на въздействието върху околната среда преди издаване на разрешителното за строеж.

Забавянето на затварянето на старото шламохранилище и пристъването към изграждане на ново се забави с години заради обжалване от неправителствена организация.

„Под натиска на времето, защото процедурата много се забави с обжалването работим по няколко проекта – движим процедурата по рекултивация на старото шламохранилище, започнахме новото и сме си поставили амбициозни цели за намаляване на въглеродните емисии, чрез микс от суровини. Знаете, че сме на финала на монтирането и изграждането на спомагателните съоръжения на газовите когенерации. Това е проект с високи разходи и е стартиран през миналата година. След монтиране на когенераторите същите ще осигурят около 20% по – чиста енергия за Перничани.

Призовавам жителите на Перник и институциите да не се подават на внушения. Ние сме тук 24 часа. Не сме отказали отговори на зададени въпроси. Изпълняваме си обещанията въпреки сложната за нас ситуация. Правим го с отговорност за града, защото топлофикация е важна за всеки един от нас. Перник не е проектиран да издържи на отопление на ток затова и нашата задача е толкова важна. Имаме дежурни телефони, гражданите и институциите могат да ни пишат и на мейла – много начини да получат достоверна информация от нас, а не от предположения“, каза изпълнителния директор на Топлофикация Перник Ясен Кацаров/Епицентър бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени