Lotus homes

Ще „огреят“ ли и Перник допълнителните средства за саниране?

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.11.2020 | Прочитания 766 | Брой коментари 0

снимката е илюстративна
09:16 27.11.2020

Ще получи ли средства Перник по мерките за енергийна ефективност и има ли яснота колко ще са. Както и дали според новите мерки, които се дискутират в последните седмици на национално ниво, да кандидатстват за саниране ще имат право не само живеещите в жилищни блокове, но и перничани, които имат еднофамилни къщи. Това питане към кметската управа отправи общинският съветник Милан Миланов на проведената вчера сесия. Добре е перничани да бъдат информирани, за да могат при възможност да реагират адекватно.

Преди дни зам.министър Николова обяви, че близо 103 млн. лв. е индикативният бюджет, предвиден за мерки за енергийна ефективност на еднофамилни жилищни сгради в рамките на интегрираната програма за енергийна ефективност, включена в проекта на Национален план за възстановяване и устойчивост. Предстои след одобрение на плана от ЕК да се изготвят изискванията, с които ще се подават заявления пред общините.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени