mycomputer.BG

Ще лишат ли съветниците Гинекологичното отделение в Перник от ремонт?

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.08.2020 | Прочитания 384 | Брой коментари 0
07:56 27.08.2020

Общинските съветници в Перник трябва да решат днес дали да пренасочат 50 000 лева общински пари, предвидени за ремонт на АГ отделението в града, за лаборатория за бързи тестове. За скандалното предложение, което ще лиши гинекологията от ремонт алармираха от фондацията  „Богданова и Данаилова“, която е мотор и на инициативата за този ремонт.
„Здравейте, приятели! Знаете, че винаги сме били откровени с вас. Споделяли сме винаги своите успехи, надежди и бъдещи планове.
Фондация "Богданова и Данаилова" е създадена с цел да бъде в полза на гражданите на град Перник. Каузите ни са публични от самото им начало до техния край.


Предполагаме си спомняте една от най-големите ни каузи - Ремонт за Гинекологично отделение град Перник. Всички регионални и национални медии отразиха проблема, мизерията и нищетата, на която са подложени жените от 6 общини (Перник, Радомир, Брезник, Трън, Ковачевци, Земен ). Още с разбирането за проблема, за две седмици, организирахме грандиозен концерт, в който се включиха един куп звезди, доброволци и спонсори. Той бе проведен на 13.12. 2019 г в зала "Борис Гюдеров" Събрахме сумата от над 11, 000 лв. Хората ни чуха! Събудихме обществото! След входирана от наша страна молба за помощ и разбирането на кмета Станислав Владимиров от Община Перник бяха отпуснати средства в размер на 50, 000 лв за ремонт. Община Брезник, също помогна с 1000 лв. Различни фирми, частни лица предстояха да се включат.
 Кой с материали, кой с труд, който с каквото можеше. Изчаквахме само нещата да бъдат задвижени. Това до днес...
И следващите редове просто не знаем как да ви поднесем,но сме длъжни. На днешния  общински съвет, общински съветници ще бъде предложено прегласуването на решението им и средствата от 50,000 лв ще бъдат евентуално преразпределени за направата на Писиар лаборатория в болница "Рахила Ангелова" град Перник.

При положение, че в града ни има няколко такива работещи лаборатории...
Ние не сме членове, симпатизанти на нито една партия. Не работим в нечий частен интерес, а не един път сме били постовяни в кофти положение. Именно, заради това сега можем спокойно и открито да заявим, че ние се борим за благото на жителите на Област Перник, а не сме подвластни на политически партии и убеждения. Ако  общинският съвет прегласува своето решение и преразпределение на сумата от 50,000лв от ремонт за Гинекологично отделение към направата на Писиар лаборатория - това за нас ще бъде проява на неуважение към целия положен труд, съпричастност на много съграждани, доброволци и дарители.
Истината е такава, а каквото зависи от нас- ние ще го направим!“ – пишат от фондацията
 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени