Lotus homes

Салпаров: Поколенията след нас да донесат още много поводи за гордост

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 195 | Брой коментари 0
09:55 16.08.2020

 

Една голяма българска гордост - за националния спорт, за цялата страна, за нашия народ - е името Теодор Салпаров. Волейболистът е истински пример за борбеност, отдаденост и хъс. Не случайно записва някои от най-значимите постижения на корта и си спечелва редица награди като бронзови медали от световно (2006 г.), европейско първенство (2009 г.) и Световна купа (2007 г.). Заедно с "лъвовете" той игра на олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и в Лондон през 2012 г.

Салпаров е роден на 16 август 1982 г. в Габрово. Старт в кариерата прави в ЦСКА. Във времето играе в няколко руски отбора, френски състав, подписва договор за спортен директор на Нефтохимик (Бургас).

В началото на тази година Теодор официално обяви, че се оттегля "с високо вдигната глава" от мъжкия Националния отбор по волейбол след 20 години в него. "Моля се поколенията, които идват след нас да ни донесат още много поводи за гордост!" - само част от думите му. В представителния тим габровецът е безспорен лидер, титуляр, играч на поста либеро./Кмета бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени