mycomputer.BG

Съдът в Перник осъди мъж, нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 226 | Брой коментари 0
06:50 15.08.2020

Подсъдимият В.Г. се е признал за виновен за извършени от него престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 и по чл. 296, ал. 1 от НК и се е споразумял с Районна прокуратура - Перник.

Срещу петдесетгодишния подсъдим имало издадени от Районния съд в гр. Перник заповеди за незабавна защита от домашно насилие, по водени граждански производства. С тях му се забранявало да доближава майката на детето му Б.В., нейната майка З.В. и детето В.Г., жилището им, местоработата и местата за социални контакти и отдих на по-малко от 200 метра. Въпреки това, на 17.06.2019 г. мъжът ги нарушил, като отишъл до обитавания от тях имот, нанесъл удари по входната врата и викал да му отворят.

Освен това, в продължение на седмици – от 30.03.2019 г. до 21.04.2019 г., В.Г. отправял писмени и устни закани с убийство спрямо двете жени, а именно: „Ще дойда, ще ти отрежа главата и ще я забия на кол пред блока“, „Отивам да си взема хотел и няма да мръдна от града, докато не убия теб и майка ти“, „Ще ви избия всичките“, „Дойде време да срещнете смъртта в очите“, „Смъртта ти ще бъде толкова зловеща, жестока, мъчително бавна, че ще се говори за нея векове напред“, „Ако не ми дадеш детето, ще те убия. Заклел съм се да те убия“, „Пак ще се пролее кръв – ще ви избия всичките твари“, „Аз съм този, който ще ви унищожи и избие всички до един“. Отправените от него множество закани възбудили основателен страх за осъществяването им у пострадалите лица.

Съдът е одобрил сключеното от страните споразумение, с което на подсъдимия В.Г., за извършените от него престъпни деяния, е наложено едно общо наказание от една година и четири месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени