Lotus homes

Роднини отказват да гледат битото от майка си дете в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 331 | Брой коментари 0
16:32 05.08.2020

 

Роднини отказват да гледат битото от майка си дете в Перник. „От обследвания кръг близки – всички отказаха да полагат грижи за детето. Това са всички роднини по майчина и бащина линия – баби, сестри и братя”. Това  заяви Румяна Герова, началник отдел „Закрила на детето” в Перник пред Нова телевизия.

Майката е настанена в психиатрия, и най-вероятно ще бъде освидетелствана.

Майката е настанена за лечение. Тя споделя, че е била изцяло сама в грижите си към детето. Единственият човек, който се интересува от нейното състояние е бащата на първото й дете.

„Нямаме данни дали тя е принадлежала към някаква религиозна общност. Имала е някаква вяра, която й е помагала”, каза още Герова.

Бащата е подал заявление, че иска да се вижда с детето, като е направен и график за срещите. Вече е имало една такава между двамата, като предстои и втора. „Насочваме бащата към доставчик на социална услуга на територията на Перник, за да може да се оцени неговата възможност да се грижи за това дете”, казва Герова./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени