mycomputer.BG

Риба се лови най-добре в мътна вода

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 519 | Брой коментари 0
09:46 28.11.2020

Измамници ни пробутват „уникални” машинки и „чудодейни” илачи, целта на които е ако не да ни направят безсмъртни, то най-малкото да живеем 150 години.

Последният хит” е „изключителен” дезинфектор срещу вируси за мобилен телефон, с който се осигурява безопасна среда срещу COVID-19 навсякъде и по всяко време.

Една хубава българска поговорка гласи, че „риба най-добре се лови в мътна вода”. Или иначе казано, далавери е въртят и пачки се трупат през несигурни и тревожни времена, каквото е и сегашната пандемия. Измамниците бързо усетиха, че страхът на хората от пандемията може да се окаже истинска златна мина, ако успеят да се възползват от него навреме. И за съжаление, някои от тях успяха. Още на втория или третия месец телефонните измамници пуснаха нов престъпен сценарий, свързан със страшния коронавирус. За разлика от мургавите ало шарлатани, които отново предпочетоха престъпния начин за забогатяване, други тарикати подходиха доста по-обиграно и рафинирано и без да влизат в конфликт със закона. Така на пазара през последните месеци се появиха доста артикули, свързани по един или друг начин с превенцията срещу COVID-19 и лечението му.

Създателите и разпространителите на тези артикули и без да имат магистратура по практическа психология знаят простата истина, че човек най-силно се бои за здравето и живота – своя и на близките си. И че е готов да даде мило и драго за да ги запази.

Затова и наред с дезинфектора за телефон, се появиха още „специални лампи“ със съмнителен произход, за които се твърди, че с лъчите си унищожават всички вируси, в това число и COVID. Според учените това твърдение е повече от съмнително и те съветват хората да не се доверяват на подобни „уникални” непроверени и несертифицирани уреди и апарати. Които не само, че няма да помогнат, но може дори и да им навредят, при това сериозно.

Българите обаче сме една доста интересна нация. Склонни сме навсякъде и във всичко да търсим и виждаме следи от световна конспирация, тайни общества, рептили, могъщи сиви кардинали, които чрез ваксините за коронавирус искат тайно да чипират и така да държат в страх и подчинение всички хора по света. В същото време обаче цялата тази подозрителност и мнителност изведнъж изчезва, когато поредният шарлатанин ни покаже поредното „уникално и неповторимо чудо на техниката”, което ще ни спаси от всички смъртоносни заболявания по света. И което „струва стотици левове“, но, видиш ли само днес и само за нас е на промоция от 50 кинта./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени