mycomputer.BG

Психотерапията става все по-необходима

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1049 | Брой коментари 1
21:49 22.11.2012

 

Всички знаем,че в западните страни повечето хора отделят време и средства,за да посещават психотерапевти. В някои страни това дори се приема като белег на по-висок социален статут. В България това определено не е така.

Повечето българи са резервирани спрямо този тип мединска помощ.Или поне така е било до скоро.Тенденцията се променя. Ясно стана, че все повече млади българи са склонни да посетят сеанс. Причините са различни - от алкохолизъм до чести невротични кризи. Доскоро българите смятаха, че да ходиш на сеанси означава, че сам признаваш, че си луд.

За всеобща радост това разбиране се променя.Основното, което подтиква съгражданите ни да потърсят помощ, е това,че те сами не могат да определят източника на техните тревоги.

В България има регистрирани едва 300 квалифицирани психотерапевта в регистър, но не фигурират в Националния класификатор на професиите. Този липсващ детайл кара част от хората да приемат специалистите за шарлатани.

Това далеч не е така.Именно това са хората, които биха ни помогнали да стигнем до същината на даден проблем и да намерим решението му. Факт е,че повечето от нас разчитат на подкрепата от добри приятели, но това не е толкова ефективно.

Продължителността на един сеанс е 50 минути, в които можем да споделим какво ни терзае и да получим безпристрастен съвет.Цената варира от 20 до 30 лева.

 

 

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари

  1. Gestapo Pernik

    20:02 23.11.2012
    Всички до един в България сме с психични отклонения,но е нормално никой не работи в Европа по 25-9 дни по 12 часа за да покрие сметките си и с останалите 100 лева да се чуди как да угоди за храна. Напълно нормално е , 80% от българите всеки един ден се чудят и тормозят от безпаричието в което са затънали,това не само влиае на психиката,но и на много други неща,като здравето например. И тази чалгиарска зган и избощо цялата държава ни е един куполен психидиспансер!


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени