Lotus homes

Протестиращи нахлуха в Министерството на правосъдието

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 332 | Брой коментари 0
13:58 17.08.2020

Протестиращи, начело с лидера на ПП “Боец” Георги Георгиев, нахлуха в сградата на Министерството на правосъдието, предаде БГНЕС.

Те настояват за среща с министъра на правосъдието Данаил Кирилов, който – по думите им, – в 8.30 ч. вече трябваше да е дошъл на работа.

Георгиев показа лист с надпис “Оставка” и призова министър Кирилов да дойде и сам да си я подпише.

Демонстрантите влязоха в спор с охраната на сградата, след като стана ясно, че министърът на правосъдието още не е дошъл на работа.

“Не приемаме мафията да пише новата ни Конституция, единственото, което искаме от тях, е да си напишат оставките. Ако гражданите нямат достъп до тези обществени сгради, то никой не трябва да влиза вътре. Ние сме тук. Мафията вън”, заявиха протестиращите.

Блокирани остават трите възлови кръстовища – Орлов мост, ректората на Софийския университет и при площад “Независимост”.

Протестиращите се заканват от днес недоволството им да премине и в по-твърди действия с нови блокади на кръстовища и институции.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени