Lotus homes

Протестиращи блокираха пътя към ГКПП "Калотина", образува се над 10 км опашка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 333 | Брой коментари 0
16:31 14.08.2020

Протестиращи блокираха пътя към основния граничен пропускателен пункт на България със Сърбия – „Калотина“, предаде БНР. Опашката е близо 10 км и почти достига до Драгоман.

Движението е блокирано и в двете платна на българска територия на около 2 км преди граничния пункт. На място има присъствие на екипи на „Гранична полиция“ и Областна дирекция на МВР-София.

Блокирането дойде малко след речта на премира Борисов и предложенията му за промяна на конституцията - намаляване на броя на депутатите и реформа в правосъдебната система. Според организаторите на протеста от т. нар. Отровно трио исканията на протеста остават неизпълнени. Това са оставка на правителството и предсрочни избори, оставка на главния прокурор, машинно и електронно дистанционно гласуване.

Към 14 часа блокадата беше вдигната, след като полицията блокира автомобилите на протестиращите покрай основното шосе. Въпреки това опашката от чакащи в посока Сърбия продължава да е около 7 км дълга./ manager.bg

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени