Lotus homes

Приключи Националната седмица на четенето в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 345 | Брой коментари 0
08:14 14.12.2019

Измина още една прекрасна седмица, посветена на четенето. Книгата представлява една голяма и безкрайна история. Тя отваря вратата към заобикалящия ни свят и така разбираме какви сме и какво можем да очакваме.Интересно и вълнуващо приключи Националната седмица на четенето в област Перник. През изминалите пет дни активно участие в нея взеха всички детски градини и училища. Децата и учениците се включиха в различни инициативи за насърчаване на интереса към четенето – разнообразни игри, размяна на книги, изложби на красиво изписани читателски дневници, рисунки на тема „Моята любима книга“. При реализирането на дейностите много детски градини и училища осъществиха партньорство, като по-големите ученици четоха любимите си приказки на малките деца.

Националната седмица на четенето 2019година се организира от Министерството на образованието и науката, като целта е да се насърчава и повишава грамотността на учениците. Организатор и домакин на заключителното събитиетобе Регионалното управление на образованието – Перник. С изложба на най-добрите ученически рисунки започна срещата. Учениците от XI ОУ „Елин Пелин“ град Перник прочетоха вълнуващи истории на най-малките гости – първокласниците от XII ОУ „Васил Левски“ град Перник и VII ОУ „Г.С. Раковски“ град Перник. Учениците от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий“ село Дивотино показаха, че да подредиш пъзел не е толкова трудно, колкото изглежда. Учениците, разделени в два отбора, трябваше да сглобят пъзел, да познаят приказката и след това да я разкажат. За финал Дядо Коледа зарадва всички участници с подаръци. Книгите, които той раздаде на четящите пернишки деца, бяха подарък от издателство „Просвета“ и Регионално управление на образованието – Перник. Учениците споделиха, че Националната седмица на четенето е чудесна възможност да споделят времето си със своите учители и родители, за да се пренесат заедно в чудния свят на книгите.

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени