Lotus homes

Превозвачи и таксита на протест, ще возят само лекари и учители

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 187 | Брой коментари 0
07:57 25.11.2020

100 автобуса и 2000 таксита спират превоза на пътници в знак на протест. Превозвачите са недоволни от подкрепеното от парламента президентско вето върху промените, с които бяха инкриминирани т.нар. „споделени пътувания”.

Автобусните и таксиметровите превозвачи настояват незаконният превоз да бъде криминализиран и да бъдат предприети отхвърлените текстове, и уверяват, че това по никакъв начин няма да засегне споделеното пътуване, от което никой не трябва да печели, а опитът за правенето на внушения в тази посока са с цел манипулация на общественото мнение.

В знак на протест днес ще бъде преустановено превозването на пътници, а автобуси и хиляди жълти коли ще направят протестно шествие в София. От бранша посочват, че това е предупредителна демонстрация, но ако няма адекватна реакция от държавата, заплашват да спрат превозите за дълъг период от време.

През деня такситата ще возят в колите си единствено лекари и учители. Колоната от автобуси и таксита ще тръгнат от три различни точки в града – от бул. „Цариградско шосе“, „Царица Йоана“ и „Ботевградско шосе“ и ще се отправят към площад площад „Княз Александър I“. Протестът е планиран да се проведе във времето от 10 до 12 часа./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени