Lotus homes

Пожарът в Созопол - заради пари

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 866 | Брой коментари 0
15:56 19.11.2012

 

Днес на пресконференция прокурор Красимира Каталиева,говорител на Окръжна прокуратура Бургас, разкри, че задържаният за палежа в Созопол, Павел Господинов е криминално проявен.Господинов е осъждан за шофиране след употреба на алкохол, но все още не е ясно кога ще се гледа мярката за неотколнение на заподозрения. Красимира Кателиева допълни още, че важното в случая е,че съвсем скоро след престъплението,то е било разкрито. "Извършителят е заловен и са събрани безспорни доказателства за вината му.Самопризнанията на Господинов не са единственото доказателство за вината му", уточни тя.

Зам. - директорът на бургаската полиция,Калоян Калоян заяви, че е използвана запалителна течност и че в момента се извършват още много проверки,свързани със случая.

Мотивите за палеж са изцяло лични. Павел Господинов уточнил пред полицаи, че семейството  му дължало пари и това била основната причина той да извърши престъплението.Твърди,че не знае, че в къщата е имало хора.

 

Повдигнато му е обвинение по чл.330, ал.3 от НК за умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на три лица.

 

Потърсен за коментар, в нощта след пожара, Господинов заяви: " Видяхме, че цялата махала е в пушек, аз бях сънен, но веднага се овладях,запалих нашата кола.Ние живеем в къщата под изгорялата.Закарах колата до къщата на майка ми, върнах се, сложих си работни дрехи и моментално започнах да помагам на пожарникарите.Опънахме маркучите до хидравния кран".

Пред журналисти, обвиненият допълни, че никога не се е отнасял зверски към Георги, съпругът на починалата Диана Георгиева, въпреки че той му дължал пари за наем.

В пожара на улица "Тюлен 2" живота си загубиха трима души - Диана Георгиева (51г) и родителите ѝ, за които тя се върнала, защото са трудноподвижни. Единственият оцелял е съпругът на Диана, Георги.

 

Източник фотография : Burgasutre

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени