Lotus homes

Подписка за ускорен ремонт на пътя до пернишкото село Кладница събират жителите му

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 811 | Брой коментари 0
11:36 05.05.2021

Подписка за ускорен ремонт на републиканския път за пернишкото село Кладница събират жителите на населеното място, съобщи кметът Васил Мирчев. В началото на февруари пропадна част от платното при 4-ти километър на третокласния път. Движението по шосето беше спряно, а превозните средства - пренасочени по общинския път Драгичево - вилно селище "Делта Хил" – Кладница,съобщава БТА

Регистрирано е ново свлачище в участъкА от км 4+732 до км 4+812, обясняват от Областното пътно управление /ОПУ/. Според специалисти свлачищните процеси се дължат на обилно оводняване на склона в резултат на валежи, както и критично водонасищане на пътния насип и земната основа. Все още се извършват проектно-проучвателни дейности. Прави се дренаж, който да поема част от подпочвените води и да спомага за предотвратяване на преовлажняването на насипа, посочват от ОПУ.

Хората в Кладница обаче са недоволни, три месеца чакат проект, каза Мирчев. По думите му, вече няколко пъти се отлага пусковият срок на пътя - първоначално е бил април, после юни, сега е септември.

В същото време много бързо се влошава състоянието на обходния път и скоро и той ще стане непроходим, посочи Мирчев. Има подписано споразумение между община Перник и Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/, АПИ да го ремонтира за собствена сметка. Допускаме, че и тук ще има забавяне, опасява се Мирчев. Затова от кметството подготвят писмо до МРРБ, до областния управител и кмета на общината с искане за временно укрепване на четвъртокласното трасе.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени