mycomputer.BG

По 1000 лв. на всеки общопрактикуващ лекар за COVID реорганизация

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 226 | Брой коментари 0
08:31 09.11.2020

Правим следната реорганизация в страната, новите мерки, които ще приложим до края на годината, за да обезпечим тази реорганизация, са в размер на 80 милиона лева. Това обяви в МС министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов за новите мерки срещу коронавируса на брифинг с кмета на София Йорданка Фандъкова.

По думите му за укрепване на капацитета на общопрактикуващите лекари 5 милиона на месец ще се отпуснат допълнително за тях, което означава по 1000 лева на всеки общопрактикуващ лекар.

 15 милиона от тези 80 милиона лева ще бъдат предназначени за купуване на антигенни тестове за пациенти, които имат нужда и проявяват клинична картина, подчерта проф. Ангелов.

Ще се разкриват нови COVID зони в страната с лекар, сестра, лаборант, за тях ще се отуснат на месец по 3 милиона лева. "Екипът там ще получава допълнително по 1000 лева на човек и допълнително по 10 лева на преминал пациент през тази COVID зона, разпределени от управителя на ДКЦ-то", обясни проф. Костадин Ангелов.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени