Lotus homes

Петър Стоянов в КС?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 882 | Брой коментари 0
15:22 20.11.2012

 

След като съдия Марковска не можа да положи клетва като конституционен съдия, премиерът Бойко Борисов отправи молба към СДС.Той помоли СДС да направят предложение за нов конституционен съдия. Още вчера в медиите се заговори за евентуална кандидатура на Петър Стоянов. Днес официално бе потвърдена тази информация. СДС предложи Стоянов да поеме изгубеният от Марковска пост.

Петър Стоянов не направи изявление пред журналистите, но ясно стана,че той е отговорил половинчато на поканата.

Бившият президент обяснил, че трябва да помисли дали този пост не би попречил на поетите ангажименти, които имал. Днес пред агенция "Фокус" , Венета Марковска обяви, че смята да се пенсионира, за да прекрати спекулациите около себе си.

В срок от три дни очакваме отговора на Петър Стоянов относно предложението да стане част от КС.

Петър Стоянов е познат от миналото като  заместник-министър на правосъдието по време на управлението на Филип Димитров  през 1991-1992 година. След това през 1996 година е избран за президент на Република България.

"Последните три години аз съм ангажиран с международна активност и напускането на тази активност, ще доведе до сътресения за хората и организациите, с които работя. Трябват ми минимум три дни, за да премисля на спокойствие. Моля ви, дайте ми това време, за да мога да намеря своето истинско и отговорно решение", заяви Стоянов  на пресконференцията в централата на СДС, цитиран от агенция "Фокус"

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени