Lotus homes

Перник отново е домакин на тридневни състезания по ориентиране

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 327 | Брой коментари 0
15:28 30.08.2020

Перник отново е домакин на тридневни сътезания по ориентиране, които ще се проведат на 5, 6 и 7 септември. 

За втори път малчугани от цялата страна на възраст между 10 и 16 години ще премерят сили с карта и компас в района на крепостта „Кракра”. Надпреварата започва в 15 ч. на 5 септември, а на следващата сутрин малките състезатели ще покажат ориентировъчен нюх в местността „Войниковец”. Двудневното детско състезание за купа „Перник” е по проект „Децата и спортният клуб”, финансиран от Министерствато на младежта и спорта.

Следобядът на 6 септември във „Войниковец” е стартът на традиционното състезание по ориентиране за купа „Кракра Пернишки”, което се провежда всяка година. В състезанието ще премерят сили състезатели между 10 и 80 години от цялата страна.

На 7 септември най-запалените, посветили години на този интересен, но непопулярен у нас спорт, ще тичат по маршрути в района на квартал „Изток”. Състезанието за ветерани ще се проведе за 36 път, то е и за призовете на изтъкнатите перничани, майстори на този спорт - Кирил Боянов и Георги Янев.

Домакин на тридневните състезания е клуб „Кракра Пернишки”, който е сред основателите на този спорт през 1960 година. Партньри са община Перник и Министерството на младежта и спорта.    

Благодарение на реализирания миналата година проект, СКО „Кракра Пернишки” вече има нови попълнения сред подрастващите, които успешно участват на състезания по ориентиране в цялата страна.

СКО „Кракра Пернишки” благодари на всички, помогнали за реализирането отново на този проект, сред които пернишкият народен представител от БСП Любомир Бонев.

Амбицията на организаторите е купа „Перник” да се превърне в традиционен спортен детски празник, провеждащ се всяка година по време на честването на големия български празник Съединението на България – 6 септември.

Състезанията популяризират ориентирането сред младите хора в нашия град , провокирайки състезателен дух и стремеж за близост с природата. Неслучайно тичането с карта и компас е наречено „Спорт на физиката и интелекта”.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени