mycomputer.BG

Перник е изправен екологична криза! Ковачки и РИОСВ мълчат!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.05.2021 | Прочитания 2063 | Брой коментари 0
08:55 04.05.2021

Перник е изправен пред нова екологична криза. Шламохранилището край Калкас все още не  е рекултивирано и шлаката при всеки по-силен вятър се носи над града. Фините частици влизат направо в организма и ако не се вземат спешни мерки, проблемите за хората ще стават все по-сериозни!

Ивайло Велинов от сдужение „Дишай, Перник“ споделя, че това е един от новите проблеми със замърсяването на града. При засушаването на времето цялата прах се вдига и замърсява всичко наоколо.

Кметът Станислав Владимиров напомни, че миналата година  имаше ангажименти от „Топлофикация - Перник“, имаше ангажименти и от политици, които дойдоха и се снимаха тук. Трябваше много по-бързо да се рекултивира това място.

„ В "Топлофикация Перник" има администрация, която изпълнява решения. А решенията ги взима  г-н Ковачки.Той трябва да каже какво се случва тук. Добре е и РИОСВ да каже какво се случва в Перник, но съм сигурен, че тези хора дори не са идвали на място. Почти сигурен съм, че новото шламохранилище не се строи още.

Аз пиша постоянно сигнали и молби. Но никой не взема мерки и не се налагат нито наказания, нито санкции. Както върви ще са необходими 100 години да се оправи тази ситуация“ – каза Владимиров

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени