mycomputer.BG

Перничани, да помогнем! Едно слънчево дете разчита на нашата помощ!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 23.08.2020 | Прочитания 873 | Брой коментари 0
07:43 23.08.2020

Едно седемгодишно момиченце от Перник има нужда от помощта на добрите хора, които да отворят сърцата си и да направят възможно лечението й. Ивайла е родена в седми месец. Диагнозата й е. Детска церебрална парализа, Епилепсия, Спастична квадрипареза. Насрочената операция, която да осигури по нормален живот на детето е 2 септември, но семейството не може да се справи с финансовите средства, които са необходими.

Ето какво споделя майката на момиченцето:

„На 11.04.2013г. в "Майчин дом" в седмия месец се роди най - борбеното момиченце Ивайла. След три месеца в болница най-накрая я взехме в къщи.Мислехме, че ще успеем да се справим сами и дълго време не търсехме финансова помощ.През тези години опитвахме различни терапии, рехабилитации и варианти за лечение. През 2018г. направихме фибротомия / отпускане на мускулите/, което имаше добри резултати. Последната ни придобивка е Триколесен велосипед, с който малката се справя чудесно. Често правим конна езда като терапия и плуване. Преди месец Ивайла взе да се буди все по-често като казваше,че я боли крачето. Оказа се, че има луксация на тазобедрените стави.Необходима е операция и на двете крачета. Търсихме различни решения и намерихме клиника в Турция, където да бъде оперирана. Проблемът е, че не разполагаме със сумата за лечението и рехабилитацията. Досега се справяхме сами, но вече нямаме възможност.

Датата насрочена за операцията е много скоро 02.09.2020 г. Сумата за нея е 10 000 евра.След това ни предстоят 2 месеца в гипс и рехабилитация.За един месец сумата за процедури и престой е 4 800 евра. На нея са й нужни 3 месеца ежедневна рехабилитация. Засега сме поръчали шини и вертикализатор на стойност 1500 лева, необходими за рехабилитацията след операцията. Рехабилитацията ще се проведе в рехабилитационен център Рибем, който е специализиран за работа с деца с двигателни проблеми. Те изготвят индивидуална програма за рехабилитация, която се стреми към още по-добри резултати със специални упражнения за позициониране, баланс, координация, укрепване и засилване на мускулите. Посещенията през първия месец са ежедневни като включват рехабилитация и ерготерапия. Докато е в Истанбул Ивайла ще бъде консултирана с ортопед, невролог и офталмолог. След година ще трябва да махнем имплантите от първоначалната операция.

Мили хора с добри сърца, моля помогнете на Ивайла да не изпитва ежедневни болки! Ужасно е да гледаш всеки ден как детето ти страда! Сумата трябва да се събере спешно. Благодаря!“ .

Към всичките тези думи се присъединяваме и ние! Да помогнем!

Кампанията в HelpKarma  е - Нека Ивайла да проходи!

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени